Udgivet ons d. 12. dec 2018, kl. 08:00

Forventninger

Vi nærmer os jul, og forventningerne stiger hos nogle. Måske hører man, at der er blevet købt en gave, men man må ikke vide noget som helst. Eller man har selv købt en gave. Og er fuld af forventning til modtagerens reaktion, når gaven pakkes op juleaften.

 

Eller den store familie skal være samlet for første gang længe, og alt bliver gjort for at juleaften kan blive helt perfekt…

 

Det er godt at skabe forventninger hos os selv og hinanden. Men nogle gange kan det ikke bære. Og man bliver SÅ skuffet, fordi virkeligheden er anderledes.

 

Dét handler det om ved gudstjenesterne på søndag. Johannes Døberen var berømt i Israel for sine taler om Gud, og folk flokkedes omkring ham. Nu er han havnet i fængsel, og han hører, at Jesus gør nogle andre ting, end Johannes havde forventet.

 

Johannes er blevet skuffet over Jesus. Derfor sender han bud til Jesus. Han vil vide, om Jesus er Ham, som Gud har sendt, eller om de skal vente på en anden i stedet.

 

Jesus har gode nyheder til Johannes: Den er god nok. Løfterne fra Gud er gået i opfyldelse.

 

Hvad forventer vi af julen? Hvad forventer vi af Jesus? Og hvordan kan vi blive klar til at fejre julen – med de rigtige forventninger? Kom og hør mere på søndag.

 

Vi ses.

Venlig hilsen

René V. Jensen, sognepræst

Kategorier Kirkenyt