Udgivet ons d. 29. apr 2020, kl. 00:00

Hvor er vejen frem?

Når man er i sit eget område, er det let at finde vej. Man kender husene og gaderne. Og i nabobyen går det også ret godt. Men kommer man langt hjemmefra, bliver det sværere. Der er brug for hjælp på en eller anden måde, hvis man skal finde frem.

…og i overført betydning kan det være svært at finde vejen i livet. Eksperterne kæmper for at få overblik over vejen fremad for os som samfund og fællesskab her i Corona-tiden. Hvor hurtigt skal der åbnes op og hvordan? Der bliver taget beslutninger og hele tiden overvejet igen.

Hvad med os? Hvordan finder man som menneske vej i sit eget liv? Det er ikke let. Nogle gange er der klart vejr, og det er let at beslutte sig. Andre gange er det som at gå i tåge, og man kan kun se nogle dage eller uger frem.

På søndag ved gudstjenesten handler det om Vejen med stort. Disciplene spørger Jesus, hvordan de skal finde vejen til Gud, og så siger Jesus: ”Jeg er Vejen og Sandheden og Livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.”

Gode ord. Men også klare og tydelige ord om, at den eneste vej til Gud er at følges med Jesus.

Hvad betyder det? Ja, normalt ville der nu stå: Kom og hør mere ved gudstjenesten i kirken på søndag. Men sådan er det ikke for tiden. I stedet: På søndag: Klik ind på vildbjergkirke.dk. På forsiden er der et direkte link til gudstjenesten, som hedder ’3. søndag efter påske’. Klik på den og gudstjenesten begynder.

Hvis du ikke har adgang til internet, kan du ringe til mig allerede i dag og høre en kort udgave af prædikenen i telefonen.

René V. Jensen, sognepræst