Udgivet ons d. 26. aug 2020, kl. 00:00

Husk lige t… tænkepausen

Af kirke- og kulturmedarbejder Brita Bach Pedersen

Jeg har en tandbørste. Sådan en nådesløs elektrisk maskine, der hver eneste morgen og aften byder mig at stå stille der foran spejlet og børste tænderne i to minutter, indtil den slukker automatisk. Jeg skal gerne indrømme, at jeg sommetider slukker maskinen selv, inden tiden er gået. Måske fordi jeg kommer til at tænke for meget, på det næste jeg skal nå.

Min nye tilværelse som kirke – og kulturmedarbejder er både spændende og fuld af mening - og ret travl allerede – og jeg indrømmer blank at ovenpå en lang pause på arbejdsmarked, corona pause med dejlig tid hjemme og ikke travlhed med at komme ud af døren, fordi man skal besøge familie, venner, passe kirkelivet osv. så er det noget, jeg skal vende mig til igen.

Jeg tror ikke, jeg er alene om at føle denne travlhed indimellem. Det ligger ligesom i tiden, at vi også skal have travlt

Og så er det, at det føles så dejligt bekvemt, at slukke tandbørsten og indhente et par sekunder der. Men den daglige tandbørstning har faktisk fået den modsatte effekt.           Den har fået mig til at standse op. Den har mindet mig om, at travlheden aldrig må blive så altoverskyggende, at den hindrer mig i at få øje på det, som ligger lige for.

Jeg øver mig i at sige Gud tak for det som er lige foran mig, at dem omkring os er raske, min familie, min by, det kristne fællesskab.

Vi er ikke skabt til altid at føle os bagud. Vi har brug for pauser. Små åndehuller som giver næring til hverdagens trummerum. Husker du tænkepausen?